European MST Conference 2018

 

 

May 24th-25th 2018 the 3rd European MST Conference will take place in Malmö, Sweden.

https://www.nordicchoicehotels.com/clarion/clarion-hotel-congress-malmo-live/


Läs mer

Positiva resultat i Östersund

MST teamet uppvisar positiva resultat i Östersund. Läs här hur en mamma beskriver framstegen med hennes dotter:

 

http://www.ostersund.se/om-webbplatsen/nyhetsarkiv/nyhetsarkiv/2017-04-18-mst---intensiv-insats-som-ger-resultat.html


Läs mer

Intresserad av att starta ett MST team?

Är du nyfiken på att veta mer om vad som behövs för att starta ett MST team besvarar vi gärna alla frågor. Vi kan även besöka er på plats och hålla en information om MST efter överenskommelse.


Läs mer

Lediga tjänster

MST Teamledare Värmdö

För mer information om tjänsten på Värmdö läs här:

https://www.arbetsformedlingen.se/Tjanster/Arbetssokande/Platsbanken/annonser/7361467

 

 

MST Teamledare Luleå

För mer infomation läs nedan:

Arbetsplatsbeskrivning

Luleå är norra Sveriges hjärta med storstadens utbud och småstadens närhet, universitetets kraft och näringslivets nytänkande. En riktig vinterstad med vita vidder och en somrig skärgårdsstad som toppar solligan år efter år. Luleå växer och vi blir allt fler Luleåbor.

Socialförvaltningen har brukaren i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Strategiskt stöd, Individ och familj, Vård och omsorg samt Stöd och omsorg.

Verksamhetsområde Individ och familj, Familjestödsektionen, söker en MST-teamledare.

Arbetsbeskrivning

Inom Familjestödsektionen sker ett omfattande utvecklingsarbete. Vi skapar en dynamisk organisation som innehåller service och insatser för barn/unga och deras föräldrar. Målet är att utveckla en modern socialtjänst där vi satsar stort på att alla barn/unga i Luleå ska få likvärdiga möjligheter till goda levnadsvillkor. Vi gör en omfattande satsning på vår öppenvård där vi bedriver stöd och behandling för föräldrar och barn/unga. Inom öppenvården har vi organiserat oss i fyra olika team där MST-teamet är ett. Inom Öppenvården barn och unga har vi ett systemiskt förhållningsätt. Vår behandling fokuserar på hela den miljön som familjen befinner sig i. Mst-teamledare är ett intensivt arbete som kan innebära en viss oregelbunden arbetstid med beredskap var 4:e vecka. Teamledaren har ansvar för de initierade kontakterna med socialsekreterare på myndigheten. Arbetet innebär en möjlighet för dig som har tilltro till det sociala arbetes möjligheter och vill stå i spetsen för att utveckla framtidens arbetsformer. Utbildning och fortbildning i MST-modellen ombesörjes av arbetsgivaren. Som teamledare för MST så handleder du teamet och ansvarar för kontakterna med MST Sverige. MST- teamet består av tre MST-behandlare som erbjuder alla våra familjer ett flexibelt arbetssätt vilket innebär att vi arbetar gärna i deras hem på tider som passar dem.

Kvalifikationer

Du är beteendevetare, socionom eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande att ha kompetens inom familjearbete och systemiskt nätverksarbete det är också önskvärt att du har kunskaper i kognitiv beteende terapi. Vi söker dig som kan skapa en bra arbetsrelation med våra uppdragsgivare och samarbetspartners. Vi söker en flexibel person med mycket god samarbetsförmåga och som har förmåga att planera sitt arbete tydligt, strukturerat och självständigt. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper där den egna tryggheten och självkännedomen är grundläggande. Detta är en möjlighet för dig att arbeta med en evidensbaserad praktik där vi använder manualbaserade metoder och en beprövad erfarenhet. Vi söker dig som lockas att jobba dynamiskt och ser det som en utmaning och glädje att samordna arbetet i teamet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid när våra brukare så önskar. Beredskapstjänstgöring enligt utarbetat schema och telefonjour ingår i tjänsten

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-29

Referensnummer:

Välkommen att söka genom att: • Göra en digital ansökan via denna länk  https://recruit.visma.com/Public/Login/Applicant.aspx?ReturnUrl=%2fApplicant%2fApply.aspx%3fguidAssignment%3d853a7dd8-8e64-4619-ada0-c34266723ec8%26frameablegui%3d.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson Per Granberg Enhetschef 0920-45 63 01

Fackliga företrädare Anna Poggats Akademikerförbundet SSR  0920-45 44 90

Michael Nordh Vision070-630 53 51

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet.

Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister vid nyrekrytering. Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär.

Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se eller 0771-704 704.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.